Mates Trainingen

Coaching werknemer menopauze : Grip op de hormoondip

shutterstock 126973808De menopauze is nog altijd een van de minst besproken onderwerpen onder vrouwen. Zowel in de privésfeer als op de werkvloer. Toch heeft u er als werkgever/ HR manager baat bij dat de menopauze bespreekbaar wordt binnen uw bedrijf. Niet in de laatste plaats omdat dames in de menopauze zich twee keer zo vaak ziek melden als hun jongere collega’s.

Het bovenstaande wordt wetenschappelijk ondersteund door een onderzoek dat is gehouden door het NijSmellinghe ziekenhuis in Drachten in samenwerking met de bedrijfsgeneeskundige dienst van Aalst ArboAdvies. Uit dat onderzoek blijkt dat zo’n 34 procent van het ziekteverzuim bij vrouwen in de leeftijdscategorie 45 tot 60 jaar kan worden verklaard door overgangsklachten. Al bekend is dat de menopauze een grote invloed heeft op het leven van vrouwen, maar het onderzoek toont tevens de ernst van klachten aan.

Het ziekteverzuim daalt wanneer werkgevers de overgang serieus nemen, blijkt uit de aflevering van Hollandse Zaken. Verschillende werkgevers besloten om van de overgang een serieus thema te maken en lieten hun werknemers trainingen volgen. Om het probleem aan te kaarten, bespreekbaar te maken en bewustzijn te creëren onder zowel mannen als vrouwen. Effect was duidelijk zichtbaar bij een thuiszorgbedrijf, hier  werd de cursus aan alle 600 medewerkers aangeboden. Het ziekteverzuim daalde daardoor van 2,4% naar 1,8%.

Voorkomen is beter dan genezen, luidt het aloude gezegde. Een focus moet er dan ook komen op de preventie, het stadium voorafgaande aan het ziekteverzuim. Het coaching programma Grip op de hormoondip is ontwikkeld voor de individuele werknemer. Het programma is bestaat uit 10 contactmomenten. De deelnemende cursist leert over de menopauze, zelfzorgmaatregelen en het voorkomen van risico’s als hart- en vaatziekten en osteoporose. Ook de onderwerpen als leefstijl, voeding en beweging staan centraal in deze training waarin gekeken wordt naar de persoonlijke omstandigheden en wensen van de cursist.

Het coaching programma kan zowel onafhankelijk als naast de training Grip op de overgang worden ingezet.

De jarenlange ervaring van Mates Advies op het gebied van vrouwen in hormonale levensfases, maakt dat wij een goede gesprekspartner zijn in de aanpak tegen ziekteverzuim. Onze kennis wordt ingezet bij patiënten, werknemers, zorgverleners, managers en artsen.

Behandeling van klachten levert winst op. Het welzijn van uw personeel wordt verhoogd, het ziekteverzuim terug gedrongen/beperkt.

Interesse of heeft u vragen, neemt u vrijblijvend contact met ons op via button-contactformulier

of telefonisch: 06 203 20168

 

U bevindt zich hier: Home Advies Coaching werknemer menopauze