Mates Trainingen

De hedendaagse vrouw in de menopauze

 

Er is de afgelopen decennia veel veranderd in het leven van de vrouw. De vrouw van 2013 is actief en staat volop in het leven. Zij combineert haar werk met het moederschap, met het huishouden en met de zorg om ouders en schoonouders.

Door de jaren heen is er meer veranderd: zo hebben vrouwen van nu een andere kijk op de menopauze dan 50 jaar geleden. Het welbekende taboe rond de overgang lijkt meer en meer naar de achtergrond te verdwijnen en veel dames gaan deze levensfase steeds vaker positief en strijdlustig tegemoet. Ondanks dat de menopauze nu bespreekbaar is, valt er toch een slag te maken. Want als het om kennis over de menopauze gaat dan schiet de hedendaagse vrouw tekort. Nog steeds bestaan er teveel onduidelijkheden over deze hormonale fase.

Veel vrouwen weten niet waar hun klachten vandaan komen. Ze weten ook niet welke klachten er gepaard (kunnen) gaan met de menopauze en wat de mogelijkheden zijn om deze klachten te verminderen.

Uw praktijk is de aangewezen plek.

De diversiteit aan ongemakken die in deze fase van het leven de kop opsteken hebben niet alleen grote invloed op het lichamelijke welzijn maar zeker ook op het sociale leven van de vrouwen in uw praktijk. Als doktersassistent en praktijkondersteuner kunt u een wezenlijke bijdrage leveren aan het minimaliseren/terugbrengen van die ongemakken. Dit kan doormiddel van goede informatie en deskundige begeleiding.

Uw kennis gekoppeld aan de persoonlijke omstandigheden van de patiënt zorgen voor een gericht advies op maat en uiteindelijk voor een vermindering van de klachten. De persoonsgebonden aanpak zal de kwalitatieve zorg in uw praktijk ten goede komen en heeft een grote patiënten binding met uw praktijk tot gevolg.

Wij zijn uw ‘Mate’.

De Mates training ‘De hedendaagse vrouw in de menopauze’ waarborgt de kwaliteit om uw patiënten goed te informeren en te adviseren over de mogelijkheden die u als doktersassistent en praktijkondersteuner in uw huisartsenpraktijk kunt bieden.  

Voor wie is deze training? De training is speciaal ontwikkeld voor doktersassistenten, praktijkondersteuners en verpleegkundigen die werkzaam zijn in een huisartsenpraktijk of op de polikliniek gynaecologie van een ziekenhuis.

Duur de training bestaat uit twee dagen. De lestijden zijn van: 10.00 tot 17.00 uur en tussen de middag wordt er gezorgd voor een goede lunch.

Accreditatiepunten:

Praktijkondersteuners: 12 punten

Doktersassistenten: 14 punten

Kwaliteitsregister V&V en Register Zorg professionals: 12 punten

Kosten: € 410,= excl. BTW 

Na inschrijving ontvangt de inzender  een factuur voor de aanbetaling van €50 ,= per training. Restant van het cursusgeld wordt 4 weken voor aanvang training gefactureerd.

 

Gedurende de dagen is er onbeperkt koffie, thee, water plus een uitgebreide lunch.

Inclusief digitaal cursusmateriaal en certificaat

Extra ondersteuning

Na afloop van de cursus is er voor cursisten extra ondersteuning beschikbaar:

  • Cursisten kunnen ten allen tijden gratis via email aan de docent vragen stellen over de lesstof
  • Praktijkbegeleiding voor het opstarten van deze dienstverlening in uw praktijk op basis van uurtarief.

 

Data & Locatie 2017:

Informatie training  

Inschrijven via het inschrijfformulier . Heeft u vragen neem contact met ons op via 

 

 

U bevindt zich hier: Home Trainingen Zorg en Welzijn De hedendaagse vrouw in de menopauze