Mates Trainingen

Voeding en leefstijladviezen bij migraine

Migraine is toch gewoon hoofdpijn? Daar heeft iedereen wel eens last van is een veel gehoorde uitspraak.

Migraine is echter een veel voorkomende vorm van hoofdpijn die het leven van een mensen sterk negatief kan beïnvloeden. Iedere dag hebben meer dan 70.000 Nederlanders een migraineaanval. De meesten kunnen dan niet meer normaal functioneren. Migraine is geen zeldzame aandoening. Zo’n twee miljoen mensen in Nederland hebben er last van. Sommigen hebben één of enkele migraineaanvallen per jaar, een groot deel kampt maandelijks of zelfs wekelijks met aanvallen. Iedereen kan migraine krijgen, maar bij sommige mensen is de kans op deze aandoening groter dan bij anderen.

Als de aanvallen regelmatig voorkomen, leidt dat vaak tot beperkingen op het gebied van werk, relaties en sport. Over de exacte oorzaak van migraine is nog maar weinig bekend. Veel mensen denken dat het iets ‘psychisch’ is, maar dat is onzin.

Migraine is een ziekte van de hersenen, waarbij een ontregeling van de hersenstam ervoor zorgt dat iemand een migraineaanval krijgt. Hoe en waarom deze ontregeling precies wordt veroorzaakt, is nog onduidelijk. Wel weten we dat migrainepatiënten gevoelig kunnen zijn voor bepaalde prikkels, en dat het per patiënt verschilt welke prikkels dit zijn. Erfelijke aanleg speelt een belangrijke rol, net als de maandelijkse hormoonschommelingen bij vrouwen. Daarnaast zijn er vele verschillende factoren die een rol kunnen spelen bij het uitlokken van een migraineaanval. Voeding kan hier een belangrijke rol in spelen. Geneesmiddelen kunnen de symptomen onderdrukken, maar daarnaast moet ook worden gedacht aan preventie om aanvallen te voorkomen. Voeding en beweging kunnen een rol spelen in de preventieve aanpak.

Centraal in deze training:

 Wanneer spreken we van migraine

 Wat zijn de klachten

 Prevalentie

 Oorzaken

 Voeding en leefstijladviezen

Voor wie?

Zorgverleners die kennis verbreding ten doel willen stellen en /of op het gebied van voeding cliënten met migraine centraal willen stellen in de praktijk.

Accreditatiepunten: BGN 3 punten

Accreditatie V&VN aangevraagd

Duur:

De cursus bestaat uit: 1 dag van 10.00 tot 17.00 uur

Kosten: €192,50 excl BTW

Na inschrijving ontvangt de inzender  een factuur voor de aanbetaling van €25,= per training. Restant van het cursusgeld wordt 4 weken voor aanvang training gefactureerd.

Inclusief onbeperkt koffie, thee, water en een uitgebreide lunch.

Verder: inclusief digitaal cursusmateriaal en certificaat

Extra ondersteuning

Na afloop van de cursus is er voor cursisten extra ondersteuning beschikbaar:

  • Cursisten kunnen ten allen tijden gratis via email aan de docent vragen stellen over de lesstof
  • Praktijkbegeleiding voor het opstarten van deze dienstverlening in uw praktijk op basis van uurtarief.

 Data & Locatie

Locatie
Eindhoven
Rotterdam
Utrecht
Zwolle
voorjaar 2017
 
 
 
 
najaar
 
 
 25-10-2017
 13-12-2017

Informatie training 

Inschrijven kan viainschrijfformulier Heeft u vragen neem contact op via  

U bevindt zich hier: Home Trainingen Zorg en Welzijn Migraine